Μπορείτε να βρείτε τα προηγούμενα δημοσιεύματα διαλέγοντας έναν από τους παρακάτω τρόπους:
ΑΛΦΑΒΗΤΙΚΑ
Α Β Γ Δ Ε Ζ Η Θ Ι Κ Λ Μ Ν Ξ Ο Π Ρ Σ Τ Υ Φ Χ Ψ Ω
ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΚΑ
Έτος     Μήνας    
ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΚΑ
4/27/2017
Παυλίδης, Παύλος (Ιστ. Τέχ. )
Του Μιχαήλ. Σπουδαίος σκιτσογράφος-γελοιογράφος του μεταπολέμου (εποχής Αρχέλαου, Χριστοδούλου, Πολενάκη). Ειδικότητά του η κοινωνική γελοιογραφία. Στις γελοιογραφίες του αποτυπώνεται τεκμηριωμένα η κοινωνική διαστρωμάτωση της εποχής του, αλλά και οι διάφορες φυλές των ..
συνέχεια...
 
4/6/2017
Το εσώβρακον του Αγίου Γρύφωνος (Λαογρ. )
Ένα ποίημα-σάτιρα των θρησκευτικών προλήψεων που προκάλεσε μείζονα ταραχή και οργή στους εκκλησιαστικούς κύκλους της Ζακύνθου, πολύ γέλιο και ιλαρότητα στην κοινωνία των Ζακυνθινών και σωματικούς πόνους και οιμωγές ένα σωρό στον ποιητή που το εμπνεύστηκε (τον ..
συνέχεια...
 
3/21/2017
καλημέρα μωρό μου! (Ιστ. Πόλ. )
Πρωινός χαιρετισμός με τις καλύτερες προϋποθέσεις: χωμένος κάτω από την πιζάμα της να την μυρίζεις στη μύτη εξ επαφής σαν λαχανιάρικο κυνηγόσκυλο∙ κι εκείνη παραδομένη σε ένα χαμόγελο διαρκείας να ανασαίνει την ζεστή ανάσα σου, ενώ το ποτήρι με το μισοτελειωμένο ..
συνέχεια...
 
3/8/2017
περίγελως ή περίγελος, ο (Λαογρ. )
Αντικείμενο γενικής κοροϊδίας (χλευασμού), καταγέλαστος, γελοίος: «Δεν έχεις Όλυμπε θεούς, μηδέ λεβέντες η Όσσα. Ραγιάδες έχεις μάνα γη, σκυφτούς για το χαράτσι, των Ευρωπαίων περίγελοι και των αρχαίων παλιάτσοι […]» (ο γνωστός Κωστής Παλαμάς, με αφορμή την πτώχευση ..
συνέχεια...
 
2/21/2017
ταχυδρόμος, ο (Ιστ. Πόλ. )
H καρικατούρα του ταχυδρόμου με το ξεσκισμένο παντελόνι και το βουλάτο σώβρακο ήταν στις… ενζενί γελοιογραφίες εισαγωγής κάτι περισσότερο από οικεία για τους αναγνώστες της εποχής (δεκαετία του ’60). Το ίδιο οικεία και η φιγούρα του θύτη σκύλου με το κομμάτι ..
συνέχεια...
 
< Πρώτη σελίδα        1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 |        Τελευταία σελίδα >

 
ΓΕΛΑΣΤΙΚΟ ΛΕΞΙΚΟ
βιβλίο λίαν ευρούφηκτον, πρόχειρο σε όλους (αστειόφιλους, αστειόφοβους, αστείους και λοιπούς τύπους του ..

περισσότερα
INDEX MALADICTUS / ΤΟ ΒΡΩΜΟΛΕΞΙΚΟ
βιβλίο πρόχειρο σε όλους (υβριστές, υβριζόμενους, αλλά και ..

περισσότερα