7/21/2010
Οι καημοί μιας Αγγλίδας γάτας (Τέχ.) Bookmark and Share
Οι καημοί μιας Αγγλίδας γάτας περνούσαν, ασφαλώς, κι από τις κεραμοσκεπές, τους δρόμους και τους αλητογάτους...

Σπουδαίο έργο του Γάλλου γραφίστα και χαράκτη Γκρανβίλ (1803-1847) ανάλογο της φήμης ήτις ήθελε το δημιουργό τους ως... πάσχοντα από αστείρευτη φαντασία και χιούμορ. Στην περί ης ο λόγος εικόνα εμπλέκονται, πέραν της Αγγλίδας γάτας, κι ένας κεραμιδόγατος με αλητικήν αμφίεση, αλλά κι ένας... ευπατρίδης (αυτός με το ημίψηλο), καθώς και διάφορες άλλες γάτες που γυροφέρνουν στις στέγες. Αν λάβουμε υπ’ όψιν μας πως την εποχή που σχεδιάστηκαν Οι καημοί μιας Αγγλίδας γάτας δεν υπήρχαν (δεν είχαν καν ανακαλυφθεί) ο κινηματογράφος, η τηλεόραση, τα κόμικς και τα κινούμενα σχέδια, τότε είναι εύλογο να σκεφτούμε πως ο γατούλης Σιλβέστρο δεν γεννήθηκε από το... πουθενά, υπήρχε μια κουλτούρα ανθρωπόμορφων γάτων όταν τον επιννόησε ο δημιουργός του, δεν έχετε παρά να προσέξετε καλύτερα τις διάφορες γατικές φάσεις στην εικόνα που τώρα βλέπετε...

 

το... μενού, σήμερα, κλείνει με ένα καρτουνάκι του Σιλβέστρο, τίτλος του "Speedy Gonzalez and Sylvester" και είναι από την βραβευμένη με όσκαρ σειρά κινουμένων σχεδίων Merrie Melodies: 
Βρίσκεις το άρθρο ενδιαφέρον?
Αξιολόγησέ το
κακό φτωχό μέτριο καλό εξαιρετικό
 
Σχόλια
έχεις να κάνεις κάποιο σχόλιο για αυτό που διάβασες? ΓΡΑΨΕ ΕΔΩ
 
 
Your website has to be the electrinoc Swiss army knife for this topic.
Thanks MarikHerm,tlion, they're elitists who fancy themselves to be naturally superior, so they fit well into dictatorships.It would be much easier to make a list of non-tainted movies.

 
ΓΕΛΑΣΤΙΚΟ ΛΕΞΙΚΟ
βιβλίο λίαν ευρούφηκτον, πρόχειρο σε όλους (αστειόφιλους, αστειόφοβους, αστείους και λοιπούς τύπους του ..

περισσότερα
INDEX MALADICTUS / ΤΟ ΒΡΩΜΟΛΕΞΙΚΟ
βιβλίο πρόχειρο σε όλους (υβριστές, υβριζόμενους, αλλά και ..

περισσότερα